Hvid baggrund – High Key

Et par enkelte trin til redigering af billede med hvid baggrund også kaldet high key. I dette eksempel af et marsvin ønskes en hel hvid baggrund, da biledet skal indgå på et website.sdfds

Step:

  1. Crop and rotate
  2. White balance
  3. Exposure
  4. Lowpass
  5. Vignetting
  6. Tone curve
  7. Watermark
  8. Export

Original

MarsvinOrg_MLund

Crop and rotate

I dette tilfælde starter jeg med at beskære (crop and rotate) billedet. Andre gange starter jeg med, at juster hvid balancen (white balance) og eksponering.
Her er billedet beståret efter originalt format med det gyldende snit som hjælpelinjer og ved højreklik justeres horisonten.

Marsvin_Crop

White balance

Hvid balancen justeres, primært temperaturen.

dt_wb_marsvin

Exposure

Eksponering justeres primært ved Black level correction og Exposure, således fordeling af lyset på histogrammet både når de lyse og mørke område. Dermed hverken er over- eller undereksponeret.

Marsvin_Exposure

Lowpass

Lowpass modulet anvendes til, at gøre billedet uskarpt. Ved brug af mask udvælger jeg de områder på billedet, som jeg ønsker skal uskarpt, i dette tilfælde fjernes løse hår.

dt_lowpass_marsvin
Marsvin_Lowpass

Vignetting

Vignetting er en kunstnerisk funktion, der skaber vignettering (ændring af lysstyrke/mætning ved grænserne). I dette tilfælde ønskes kanterne helt hvide.

Marsvin_Vignetting

Tone curve

I Tone curve modulet vælges det, at lave en S-curve for at skabe kontrast i billedet. I dette tilfælde preset “Contrast high (linear)”.

Watermark

Watermark anvendes som navnet antyder til, at indsætte et vandmærke. Hvor der i dette tilfælde er anvendt simpel tekst.

dt_watermark_marsvin

Export

Ved eksport af billedet i Darktable Lightroom vælges filplacering samt type og ønskes størrelse.

DT_export

Resultat

Marsvin_MLund